Топ вести
17.08.2022 - Временно движението по път II-81 София – Монтана в района на билото на Петрохан се осъществява с повишено внимание
17.08.2022 - Броени дни до промо събитието Дунав Ултра 2022
17.08.2022 - В началото на октомври НАП спира достъпа до стария портал за електронни услуги
17.08.2022 - Проведе се работна среща свързана с интензивния трафик в посока ГКПП Дунав мост -2 в Областна администрация – Видин
17.08.2022 - От 18 август продължителността на изолацията се намалява на 7 дни, а на карантината на 5 дни
17.08.2022 - Недекларирани 210 000 евро откриха при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП Дунав мост – Русе
17.08.2022 - Жена пострада, докато пресича на пешеходна пътека във Видин
17.08.2022 - 19-годишен видинчанин предизвика катастрофа на бул. „Панония“
16.08.2022 - Разкриха извършител на взломна кражба в село Сумер
16.08.2022 -  Шишман Чаушев е назначен за заместник областен управител на Област Видин
Apple става мобилен оператор

Apple става мобилен оператор

Apple планира да стане виртуален мобилен оператор (Mobile Virtual Network Operator Ч MVNO), пише „Стандарт“, позовавайки се на BusinessInsider.

Компанията вече преговаря с мрежови оператори и тества новата си услуга на територията на САЩ.

Освен с американски оператори Apple преговаря и с телекоми в Европа, за да доставя новите си услуги и на потребителите на Стария континент.

Абонатите на виртуалния оператор ще плащат месечните си такси директно на компанията вместо на мрежовите оператори. Това ще бъдат такси за предаване на данни, разговори и SMS съобщения.

Apple ще доставя целия спектър от услуги, които абонатите обикновено ползват от своите оператори. Чрез специална SIM карта мобилните устройства на компанията ще се превключват от един към друг оператор с цел ползване на по-качествени услуги. Плановете на Apple са амбициозни. Компанията иска да заеме подобаващо място на телеком пазара. Предполага се, че пълното разгръщане на новите услуги ще отнеме около 5 г. Информацията не е потвърдена официално от Купертино.

Гласовият асистент Siri на Apple пък може да се превърне в секретарка на потребителите. Компанията тества нова функция, чрез която Siri ще може да извлича гласови съобщения и да ги превръща в текст. Идеята е проста. Потребителят оставя гласово съобщение както обикновено, когато не получи отговор.

Siri автоматично ще „прослуша“ съобщението и ще изпрати на получателя му готова текстова версия. Услугата е предвидена да стартира от следващата година.

В Apple са забелязали, че потребителите често предпочитат да оставят гласови съобщения, отколкото да пишат, защото е по-бързо и лесно. Оказва се също, че хората не харесват да прослушват гласовите съобщения, защото пък е по-лесно и бързо просто да прочетат кратък текст.

Освен това по-възрастните предпочитат гласовите съобщения, а по-младите – текстовите. Apple се надява новата услуга да бъде „мост“ между тези разминавания. Тя ще се казва iCloud Voicemail и ще бъде безплатна и част от Siri.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder