Топ вести
02.12.2022 - Пожар в комин на жилищен блок в к-с „Панония“
02.12.2022 - Когато орехите и сушените смокини срещнат шарана за Никулден
01.12.2022 - Стартира приемът на документи за доказване на реализация по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци
01.12.2022 - АЕЦ „Козлодуй“ регистрира пропуск на топлоносител в шести блок
01.12.2022 - Осъдиха възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик в посока изход към Румъния
01.12.2022 - Правителството осигури подкрепа за още около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв.
01.12.2022 - Агенция „Митници“ отчита 1227.2 млн. лв. приходи за октомври 2022 г.
01.12.2022 - Неправоспособен водач предизвика катастрофа на пътя между Мизия  и Оряхово
01.12.2022 - Проф. Стоянович предложи да бъде кръстена улица на цар Фердинанд в Монтана
01.12.2022 - Установиха 6.5 кубика дърва без контролна горска марка в Арчар
Заплатите в средното образование скачат от октомври

Заплатите в средното образование скачат от октомври

Заплатите в средното образование ще бъдат увеличени от октомври. Това съобщи в Русе председателят на КНСБ Пламен Димитров, който започна серия от срещи с кандидатите за кметове и общинските съветници в цялата страна, за да бъдат представени очакванията на синдикалните членове към местната власт, предаде кореспондентът на БГНЕС в Русе. Пламен Димитров обясни, че вчера късно вечерта е имал среща с финансовия министър. „Получихме уверение на финансовия министър за допълнително финансиране в размер на 20 млн.лв. за средното образование, с което ще бъдат финансирани заплатите на работещите в средното образование през последното тримесечие, т.е от месец октомври насетне. Вие знаете , че това беше една битка наша през последните месеци да докажем, че има нужда, но има и възможност бюджета да отдели не само за МИГ-овете да ги ремонтираме, сигурно са важни – не казвам това, чухме, че премиерът има афинитет и готовност да даде средства, но и да даде за големите системи, там където има недофинансиране, където очакваме заплатите да растат нагоре. Подобна стъпка ще искаме и на местно ниво“, каза Димитров.
Засега има два варианта за увеличението на заплатите – между 7 и 8 процента, ако се разпределят поравно между целия персонал, и около 10 процента, ако касаят само преподавателите. Това ще зависи от механизма, който предстои да бъде договорен през следващите две седмици с Министерството на образованието и Синдиката на българските учители. Председателят на КНСБ направи и своята прогноза за резултатите от предстоящите местни избори. „Аз не мисля, че ще видим нещо различно от сегашната картина в национален план, даже мисля точно обратното. Ще има затвърждаване на доминацията на водещата политическа сила, в много градове и в много области, което бих казал, че на много места води след себе си добри резултати, но на някои места води след себе си малко арогантност и малко прекалена самоувереност, което невинаги е добре за всички нас“, коментира Димитров. Според него опозиционните партии не са се мобилизирали добре и няма да има много градове, в които да имат шансове да спечелят местната власт. /БГНЕС

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder