Топ вести
02.12.2022 - Пожар в комин на жилищен блок в к-с „Панония“
02.12.2022 - Когато орехите и сушените смокини срещнат шарана за Никулден
01.12.2022 - Стартира приемът на документи за доказване на реализация по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци
01.12.2022 - АЕЦ „Козлодуй“ регистрира пропуск на топлоносител в шести блок
01.12.2022 - Осъдиха възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик в посока изход към Румъния
01.12.2022 - Правителството осигури подкрепа за още около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв.
01.12.2022 - Агенция „Митници“ отчита 1227.2 млн. лв. приходи за октомври 2022 г.
01.12.2022 - Неправоспособен водач предизвика катастрофа на пътя между Мизия  и Оряхово
01.12.2022 - Проф. Стоянович предложи да бъде кръстена улица на цар Фердинанд в Монтана
01.12.2022 - Установиха 6.5 кубика дърва без контролна горска марка в Арчар
Линейка се заби в кола с бременна заради горящо стърнище

Линейка се заби в кола с бременна заради горящо стърнище

Запалено стърнище край Павликени станало причина за зловеща катастрофа с линейка и лек автомобил „Мерцедес“, в който е пътувала бременна жена, пише „Труд“.
Тежкият пътен инцидент се разиграл около 16,30 часа вчера на няколко километра от павликенското село Патреш. В злополучния ден линейка „Латвия“ на общинската болница в Павликени транспортирала пациент от ортопедичното отделение на болницата във Велико Търново до село Карайсен. Минути след като болният бил закаран до дома му, линейката потеглила към Павликени. В нея пътували шофьорът Иван Николаев и придружител на пациентът, който бил превозен.

По пътя обаче специализираното возило внезапно попаднало в гъста димна завеса. По същото време зърнопроизводител бил запалил стърнище в ожънат царевичен блок край пътя. Получило се сериозно задимяване и нямало никаква видимост по трасето.

Заради димната пелена, движещ се пред латвията, лек автомобил „Мерцедес“ бил принуден да спре. В същия момент шофьорът на линейката Иван Николаев твърде късно забелязал возилото, натиснал рязко спирачки, но линейката връхлетяла върху колата. Николаев и спътникът му незабавно слезли от линейката и побързали да помогнат на бременната жена в мерцедеса, която за щастие се оттървала само с уплаха.

„През това време пламъците от нивата се пренесли на пътя и обхванали спрялата латвия. Участниците в произшествието потърсили помощ на телефон 112, но докато дойдат пожарникарите, линейката изгоряла напълно“, разказа пред „Труд“ директорът на болницата в Павликени д-р Ренета Кръстева.

Бременната жена била откарана в Спешна помощ в Павликени и прегледана, но опасност за нея и бебето няма. Като по чудо злополуката се разминала само с материални щети.

По случая се води разследване и арендаторът, който допуснал горящото стърнище да предизвика пожар и силно задимяване, ще носи наказателна отговорност.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder