Покръстване на мигрантите предлага Божидар Димитров

Покръстване на мигрантите предлага Божидар Димитров

Шефът на Националния исторически музей Божидар Димитров предлага алтернатива за решаване на бежанския проблем – чрез покръстване.

Това е практиката през средните векове на европейските държави, включително и на България за справяне с огромните бежански вълни. На аварите, печенегите, куманите са им поставяни условия да приемат християнската вяра. След това те попадали в системата на държавата – армия, училища, обучения на български език. Резултатът е, че в рамките на 20-30 години изчезвали, обясни той.

В ефира на Нова телевизия Проф. Димитров изрази убеждението си, че част от бежанците ще приемат вярата ни.

Епископ Сионий от Троянския манастир прие бежанци. Отец Боян Саръев покръства – той покръства мюсюлмани„, коментира Димитров.

По думите му почти 20-30% от мигрантите са християни, а протестантските свещеници работили активно да покръстят идващите в Западна Европа. У нас и в католическите страни това не се правело активно.

Шефът на НИМ определи като голяма и груба грешка изявленията на германския канцлер Ангела Меркел. Тя трябвало да вземе лист и молив и да направи сметката.

Не може разузнаването да не й каже, че има 160 000 човека на път, смята директорът на НИМ.

Другото решение на бежанската вълна, според историка, е застудяването на времето, предвид дъждовния сезон, в който навлизаме.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder