САЩ приемат 85 000 бежанци догодина

САЩ приемат 85 000 бежанци догодина

САЩ ще увеличат с 15 хиляди броя на бежанците от цял свят, които ще приемат през 2016 г. – от 70 хиляди на 85 хиляди души, а през 2017 г. този брой ще достигне 100 хиляди. Това заяви в Берлин държавният секретар на САЩ Джон Кери, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес.Кери се срещна в германската столица с германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, с когото обсъди масовата миграция на бягащите от войната сирийци.

Според сътрудници на Кери голяма част, но не всички, от приеманите от САЩ допълнителни бежанци ще са сирийци, съобщи bTV

Мигрантите са предлагани от ООН и, след като минат проверка от министерството на вътрешната сигурност на САЩ, те ще бъдат разселвани на различни места в страната.

Изказването на Кери може би е знак за нарастваща готовност на САЩ да помогнат при справянето с масовата миграция на сирийци, макар че предложението е скромно в сравнение със стотиците хиляди, които отиват в Европа и по-специално Германия, отбелязва Ройтерс.

Кери посочи, че Русия трябва да участва в решаването на сирийския конфликт, но еднолична военна намеса би била „контрапродуктивна”.

 

http://www.blitz.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder