Топ вести
03.12.2023 - Програма за отбелязване на Коледните и Новогодишни празници във Видин
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
Какво да купуваме този октомври?

Какво да купуваме този октомври?

Октомври се отличава със застудяване на времето, като есенният месец е разположен не особено благоприятно (за изгодни покупки) между началото на учебната година и предстоящите коледни и новогодишни празници.

Въпреки това обаче има някои групи продукти, които е изгодно да се купуват през десетия месец на годината. Ето и кои са те:

1. Смартфон iPhone от Apple

Много от най-лоялните потребители на компанията най-вероятно са чакали цяла година представянето на новия модел на компанията (което традиционно се случва през септември). Това прави октомври подходящ за покупката на най-новия продукт на компанията или за покупка на предходния модел, чиято цена се понижава сериозно през октомври.

Понижението в цените от Apple се следва неотменно и от останалите водещи производители, които също вече са представили новите си модели.

По-търпеливите обаче могат да изчакат още малко преди покупката на смартфон. Макар и тя да е по-изгодна през октомври, ноември обикновено се отличава с по-големи намаления.

2. Покупка на имот, наемане на жилище

Хората, търсещи да купят или наемат апартамент, също могат да направят това през октомври. Според статистиката последното тримесечие на годината, което стартира с октомври, е най-силното от цялата година през последните години.

Студентските кампании вече се приключили и продавачите и отдаващите жилища под наем ще бързат да сключат сделки преди сериозното понижение на температурите и края на годината. Това води до активизиране на предлагането и добри оферти, както и склонност към компромиси.

3. Климатици и едра бяла техника

С настъпването на есента и захлаждане на времето, търговците най-вероятно ще се опитат да се отърват от останалите им климатици, които ще предложат с отстъпки и като удачен вариант за отопление през зимата.

Ако планирате да поставите климатик, който да ползвате през зимата и лятото, октомври може би е добър момент да направите подобна покупка, като цените са значително по-ниски, в сравнение с топлите летни месеци.

Същото важи и за едрата бяла техника. Производителите вече са представили новите си модели и прибягват до сериозни понижения на старите.

4. Ученически дрехи и пособия

Треската от връщане на училище е преминала и това може да е добър момент за покупка на спортни дрехи и обувки, както и ученически пособия.

Търговските вериги най-вероятно ще гледат да изчистят останалите им запаси от стоките, свързани с 15 септември. Тук се включват есенни дрехи, като анцузи, блузи, както и обувки, които могат да бъдат сериозно намалени през октомври.

5. Нов автомобил

Октомври е може би един от най-добрите месеци в годината за покупка на автомобил.

От 28 септември до 3 октомври ще се проведе традиционният технически панаир в Пловдив, където автомобилните производители представят всичко най-ново и правят отстъпки по време на изложението в рамките на между 5 и 15%.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder