Топ вести
01.12.2022 - Стартира приемът на документи за доказване на реализация по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци
01.12.2022 - АЕЦ „Козлодуй“ регистрира пропуск на топлоносител в шести блок
01.12.2022 - Осъдиха възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик в посока изход към Румъния
01.12.2022 - Правителството осигури подкрепа за още около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв.
01.12.2022 - Агенция „Митници“ отчита 1227.2 млн. лв. приходи за октомври 2022 г.
01.12.2022 - Неправоспособен водач предизвика катастрофа на пътя между Мизия  и Оряхово
01.12.2022 - Проф. Стоянович предложи да бъде кръстена улица на цар Фердинанд в Монтана
01.12.2022 - Установиха 6.5 кубика дърва без контролна горска марка в Арчар
01.12.2022 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2022 година
01.12.2022 - Днес грейват светлините на коледната елха във Враца
Какво да купуваме този октомври?

Какво да купуваме този октомври?

Октомври се отличава със застудяване на времето, като есенният месец е разположен не особено благоприятно (за изгодни покупки) между началото на учебната година и предстоящите коледни и новогодишни празници.

Въпреки това обаче има някои групи продукти, които е изгодно да се купуват през десетия месец на годината. Ето и кои са те:

1. Смартфон iPhone от Apple

Много от най-лоялните потребители на компанията най-вероятно са чакали цяла година представянето на новия модел на компанията (което традиционно се случва през септември). Това прави октомври подходящ за покупката на най-новия продукт на компанията или за покупка на предходния модел, чиято цена се понижава сериозно през октомври.

Понижението в цените от Apple се следва неотменно и от останалите водещи производители, които също вече са представили новите си модели.

По-търпеливите обаче могат да изчакат още малко преди покупката на смартфон. Макар и тя да е по-изгодна през октомври, ноември обикновено се отличава с по-големи намаления.

2. Покупка на имот, наемане на жилище

Хората, търсещи да купят или наемат апартамент, също могат да направят това през октомври. Според статистиката последното тримесечие на годината, което стартира с октомври, е най-силното от цялата година през последните години.

Студентските кампании вече се приключили и продавачите и отдаващите жилища под наем ще бързат да сключат сделки преди сериозното понижение на температурите и края на годината. Това води до активизиране на предлагането и добри оферти, както и склонност към компромиси.

3. Климатици и едра бяла техника

С настъпването на есента и захлаждане на времето, търговците най-вероятно ще се опитат да се отърват от останалите им климатици, които ще предложат с отстъпки и като удачен вариант за отопление през зимата.

Ако планирате да поставите климатик, който да ползвате през зимата и лятото, октомври може би е добър момент да направите подобна покупка, като цените са значително по-ниски, в сравнение с топлите летни месеци.

Същото важи и за едрата бяла техника. Производителите вече са представили новите си модели и прибягват до сериозни понижения на старите.

4. Ученически дрехи и пособия

Треската от връщане на училище е преминала и това може да е добър момент за покупка на спортни дрехи и обувки, както и ученически пособия.

Търговските вериги най-вероятно ще гледат да изчистят останалите им запаси от стоките, свързани с 15 септември. Тук се включват есенни дрехи, като анцузи, блузи, както и обувки, които могат да бъдат сериозно намалени през октомври.

5. Нов автомобил

Октомври е може би един от най-добрите месеци в годината за покупка на автомобил.

От 28 септември до 3 октомври ще се проведе традиционният технически панаир в Пловдив, където автомобилните производители представят всичко най-ново и правят отстъпки по време на изложението в рамките на между 5 и 15%.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder