Класическият пианист Мария Каракушева представя интересен концерт

Класическият пианист Мария Каракушева представя интересен концерт

На 25 септември класическата пианистка Мария Каракушева празнува 25 години от първото й стъпване на концертната сцена, а на тази дата, тази година тя ще навърши 30. Събитието ще се състои в красивата и реновирана Зала 4 на Българското инженерно­архитектурно дружество (БИАД) на ул. Г.С. Раковски 108. Мария е избрала да отпразнува годишнините си с изпълнения на изключително виртуозния Концерт за пиано и оркестър No.1 от Ференц Лист, но с премиерата на нов аранжимент, подарък за пианистката от полския композитор Якоб Ковалевски.

В новата си версия, красивият концерт е адаптиран за пиано и струнен секстет, което ще е дебют за произведението в този формат. За първи път гостите ще чуят и авторски композиции, повлияни от стила на гениалния съвременен френски композитор ­ минималист Ян Тиерсен.

В стремежа си да се открои максимално от традиционните класически концерти, събитието ще изненада публиката с алтернативното, театрално осветление на сцената, както и с огромна видео стена, на която всички ще видят един много личен и филм за Мария, създаден от режисьорката Ирена Даскалова.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder