За един ден в Унгария са влезли 10 000 бежанци

За един ден в Унгария са влезли 10 000 бежанци

Будапеща съобщи, че само в сряда на територията на страната са влезли 10 046 души, което е нов рекорд. Според унгарската полиция най-голям брой от тях са дошли през Хърватия – 9939 души, а 102 от Сърбия, съобщава БГНЕС.

Предишният подобен рекорд беше поставен на 14 септември, когато 9380 имигранти пресякоха унгарските граници, малко преди страната да затвори границата си със Сърбия миналата седмица. Това накара хиляди имигранти да влязат в Хърватия, принуждавайки властите да започнат да ги извозват към унгарската граница.

След пристигането им в страната влакове ги превозват до Австрия, където провинция Бургенланд отчете 5900 новопристигнали само в сряда. От полунощ насам пък техният брой вече е 2200.

От Австрия имигрантите искат да стигнат до северна Европа, най-вече Швеция и Германия, които имат по-облекчени правила за сирийски бежанци, но също така въведоха и граничен контрол.

Данните от Будапеща идват, след като лидерите от ЕС се съгласиха да увеличат помощта си за съседните на Сирия страни, като в това число ще се предоставят и 1 млрд. долара за агенциите на ООН, помагащи на бежанците.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder