Отново облачно и дъждовно

Отново облачно и дъждовно

Слънцето ще се покаже само на югозапад, червен код за бургаско

Днес над по-голямата част от страната отново ще бъде облачно и дъждовно. По-сериозни ще са валежите в Източна България и особено в югоизточните райони. Там ще има и гръмотевици. Единствено в югозападните райони ще бъде без валежи и с разкъсвания и намаления на облачността.

Минималните температури днес ще се движат между 9 и 13 градуса. Максималните ще са от 10 до 14 градуса. Единствено в югозападните райони ще бъде малко по-топло и там термоментърът ще се вдигне до 19 градуса. По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа силен и бурен северен вятър. По южното крайбрежие валежите ще са най-значителни и с гръмотевици. Затова за област Бургас е обявена най-високата степен за предупреждение – червен код. Очакванията за региона са значителни валежи със сумарни количества за денонощието до 60-70 литра на кв. м, а в крайните южни райони от областта се очакват и повече. Ще духа силен, по крайбрежието на морето и бурен северен вятър. В южно от Бургас се очаква вълнението на морето да достигне 5 бала.

Вторият по сила – оранжев код пък е е обявен за четири области около Бургас – Ямбол, Сливен, Шумен и Варна. Там се очакват валежи със сумарни количества за денонощието до 50 л/кв.м. За други 9 области в централната част на страната е в сила жълт код също за интензивни валежи и силен вятър. Това са Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Силистра и Добрич. Единствено за област Кърджали жълтият код е обявен заради очакван силен вятър, чиято скорост на моменти се очаква да достигне 25 м/сек.  Над планините ще бъде облачно, мъгливо и с валежи. Ще духа умерен и силен североизточен вятър, а по най-високите части на Рила и Пирин по-късно през деня северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса

източник:inews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder