Топ вести
12.04.2024 - Назначени са трима заместник-министри
11.04.2024 - Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“
11.04.2024 - Грандиозно лекоатлетическо събитие ще се проведе във Видин през следващите четири дни
11.04.2024 - Продължава приема на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“
11.04.2024 - За любовта като зависимост, лъжата, парите и кариерата в петия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари
10.04.2024 - iPhone 12 64GB и iPhone 13 128GB се предлагат с до 150 лева отстъпка в онлайн магазина на Yettel
10.04.2024 - Кметът на Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с представители на висши учебни заведения
10.04.2024 - От читалището в Ново село сигнализираха за нередности при разпределението на читалищната субсидия
10.04.2024 - Видинчанин с 3,48 промила алкохол зад волана се заби в мантинела
10.04.2024 - Монтират нови 100 камери за видеонаблюдение във Враца
Меркел и Моди обсъдиха темата за климатичните промени

Меркел и Моди обсъдиха темата за климатичните промени

Индия и Германия подписаха в Делхи днес поредица споразумения, едното от които за сътрудничество в областта на климатичните промени, предаде ДПА.
Документите бяха подписани след разговори между гостуващата делегация, водена от канцлера на Германия Ангела Меркел и индийския премиер Нарендра Моди в индийската столица.
На съвместна пресконференция двамата лидери подчертаха важността на справянето с климатичните промени. „Приветствам германското лидерство в областта на чистата енергия и борбата с климатичните промени“, каза Моди. „Имаме дългосрочна визия за сътрудничество (в тази сфера)“.
Двамата държавни ръководители също така изразиха надежда за постигане на споразумение на климатичната конференция в Париж през декември и ще работят с другите страни за това, се казва в разпространено съвместно изявление за сътрудничеството по този въпрос и в сферата на енергийните технологии.
„Очакваме резултат в Париж, който да засили ангажимента и способността на света, особено на бедните и уязвими страни, да извършат преход към по-устойчив растеж“, каза Моди.
Според съвместното изявление споразумението в Париж трябва да обхване по балансиран начин облекчаването на положението, адаптацията, финансирането, развитието и трансфера на технологии, изграждането на капацитет, както и прозрачността в действията, но адаптацията трябва да заема водещо място в него.
Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата дефинира термина „адаптация“ като действия в помощ на общностите и екосистемите да се справят с променящото се състояние на климата.
Меркел заяви, че двете страни са съумели да постигнат споразумение в навечерието на парижката конференция. „Индия обяви своя национално определен принос (INDC), но опазването на климата трябва да се възприеме от хората и хората също трябва да печелят от него, мисля си, че Германия ще може да помогне тук“.

Източник: Делхи
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder