Руски учен сe инжектира с безсмъртие

Руски учен сe инжектира с безсмъртие

Професорът от Московския държавен университет Анатолий Бручков се инжектира с бактерия на 3.5 милиона години, открита замръзнала в руския Далечен север, съобщи Telegraph.

Бактерията Bacillus F е особено интересна за учените, защото е останала жива във вечните сибирски ледове толкова много време. Учените я тестваха върху мишки и човешки кръвни клетки, след което Бручков, ръководител на катедрата по геокриптология, реши да си я инжектира.

„Започнах да работя по-дълго. От две години не съм боледувал от грип. След успешни експерименти с мишки и дрозофили, помислих, че ще е интересно да изпробвам дезактивираната бактериална култура“, казва професорът.

Той допълва, че не съществува опасност, защото заради топенето на вечните ледове бактерията вече е в много малки количества във водата в района, която местното население пие. Всъщност якутите живеят по-дълго от други народи.

„Това не беше строго научен експеримент и не мога да опиша професионално ефекта от него. За мен обаче е ясно, че не съм боледувал от две години. Може би имаше някои странични ефекти, но те могат да бъдат забелязани само със специално медицинско оборудване“, обяснява Бручков.

Вечното здрав и младост винаги са били предмет на особен интерес за хората. През последните години за това говори и огромната популярност на суперхраните и разработването на всевъзможно практики за подмладяване.

Руските учени смятат, че бактерията Bacillus F може да е и ключ към плодовитостта, защото инжектирани с нея възрастни мишки са се възпроизвели, след като вече били неспособни на това.

Те се надяват, че допълнителните изследвания на древната бактерия може да обясни механизмите, които ѝ позволяват да живее толкова дълго. Те предполагат, че инжектирането ѝ в живи организми може да предава част от силите ѝ на тях.

http://ureport.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder