Видинчанин стана републикански шампион по ММА

Видинчанин стана републикански шампион по ММА

Асен Асенов от Видин стана държавен шампион по ММАза кадети в категория до 46 кг. На държавното първенство в Горна Оряховица Асенов успя да завоюва квота за Балканиада. Асен е ученик в 9 клас на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

„Тренирам ММА от седем месеца, реших да тренирам някакъв спорт- видях ММА, хареса ми и се записах. Участвах в три състезания, от които спечелих три златни медала. На Републиканското първенство в Горна Оряховица не срещнах проблеми, лесно победих съперника си от Стара Загора. Участваха още двама видински състезатели, едното момче се контузи в първата си среща и не можа да продължи, а другото- Борис спечели бронзов медал. Искам да благодаря на моя треньор.“, каза за Клуб Спорт по Радио Видин Асен Асенов.

Държавното първенство по ММА за аматьори в Горна Оряховица е квалификация за европейското първенство в Бирмингам, което ще се проведе от 19 до 22-ри ноември. Спортна зала „Никола Петров“ прие над 200 бойци от 13 до 23-годишна възраст. Първенството беше тържествено открито от министъра на спорта Красен Кралев.

bnr.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder