Литературен фестивал Русе 2015

Литературен фестивал Русе 2015

От осем години Международно дружество “Елиас Канети” организира всяка есен Литературния фестивал Русе. Чрез него ценителите на литературата имат възможност да се срещнат на живо с млади и утвърдени автори от България и Европа, да чуят текстове от още неиздадени творби, да отнесат със себе си нови вълнуващи запознанства и приятелства.

Осмият Литературен фестивал ще се проведе в Дом Канети в Русе от 1 до 6 октомври 2015 г. и е под патронажа на Областния управител на Област Русе г-н Стефко Бурджиев. Своето многообразие ще представят гости от Австрия, Германия, Полша, Унгария, България и за първи път от Украйна.

Откриването не фестивала е на 01.10. (четвъртък) от 16 часа с представяне на малко познатите „Записки“ от Елиас Канети. Програмата за деня продължава в 17 часа с артистично четене на откъси от антологията съвременни полски пиеси за деца и младежи „Различното патенце и… други, не само приказки“. В 18:30 часа публиката ще може да се срещне с немската авторка от български произход Румяна Еберт, чиято книга „Ъгли и овали“ ще бъде представена за първи път у нас. 

◊ В ПРОГРАМАТА НА ФЕСТИВАЛА

Освен четения и лекции, фестивалът ще предложи и други форми на изкуство като прожекции на филмирани театрални пиеси.

Гостите на фестивала в Дом Канети на ул. „Славянска“ 12 ще могат да разгледат също вече подредената изложба „14 x 14 – Измерване на Дунавското пространство“, а на 02.10. (петък) от 17:30 часа ще бъде открита изложбата „Украинска нощ“.

Веднага след откриването започва четене с известния унгарски автор Ласло Мартон, чиято книга „Сенчеста главна улица“ е вече позната на българската публика.

През почивните събота и неделя програмата на Литературния фестивал ще предложи маратон от лекции, посветени на Змей Горянин, Георги Марков, политическия ArtComics, четения на български и чуждестранни автори, прожекция на полската пиеса „Цукер сутиен“. 

В рамките на тазгодишния фестивал ще се проведат събития и във Велико Търново.

http://kulturni-novini.info/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder