НАСА планира колонии на Марс до 25 години

НАСА планира колонии на Марс до 25 години

НАСА обяви плановете си да създаде постоянни селища на Марс, които да бъдат напълно независими от Земята през 30-те години на този век, съобщи Dnes.bg.

В доклада „Пътешествието до Марс“ НАСА обяви мисията за пионерска и историческа, като заселването на Америка и кацането на Луната.

„През близките десетилетия НАСА ще предприеме мерки за човешко присъствие отвъд Земята – пише в доклада.- Ще търсим възможност за хората да работят, да учат и да живеят далече от Земята продължително време. Пътешествието до Марс отнема много месеци в една посока и бързото връщане не е приемлив вариант“.

Достигането до Марс НАСА разделя на три етапа. Първият е зависим от Земята, през втория ще бъдат изпитани технологиите, а третият е независим от Земята.

През първия етап ще продължат експериментите на Международната космическа станция, така че екипажите да не бъдат застрашени от здравословни проблеми заради радиацията и микрогравитацията в дълбокия космос. Сега астронавтите престояват в космоса ограничено време именно заради опасенията, че космическата радиация причинява рак.

Много от тях след като се върнат на Земята, трябва да носят очила, заради увреждане на оптичния нерв от налягането, предизвикано от микрогравитация. Има също опасения, че астронавтите могат да развият деменция и да имат проблеми с фертилитета.

Първите експерименти далече от Международната космическа станция ще са на орбита около Луната. След това мисиите ще бъдат по-далечни.

Последният етап ще е с пилотирани мисии на орбита около Марс или някоя от луните на планетата. След това астронавтите ще кацнат на Марс и ще могат да създадат колонии с модулна архитектура и 3-D принтиране.

„НАСА сега е по-близо до изпращане на американски астронавти на Марс, отколкото когато и да било в историята ни“ – каза директорът на НАСА Чарлз Болдън.

За създаването на колонии на Марс НАСА предвижда също да бъде разработена нова и мощна транспортна система със слънчево задвижване. Товарни кораби ще транспортират всичко необходимо за живеене години преди кацането на първите хора там.

http://www.manager.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder