Топ вести
12.04.2024 - Назначени са трима заместник-министри
11.04.2024 - Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“
11.04.2024 - Грандиозно лекоатлетическо събитие ще се проведе във Видин през следващите четири дни
11.04.2024 - Продължава приема на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“
11.04.2024 - За любовта като зависимост, лъжата, парите и кариерата в петия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари
10.04.2024 - iPhone 12 64GB и iPhone 13 128GB се предлагат с до 150 лева отстъпка в онлайн магазина на Yettel
10.04.2024 - Кметът на Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с представители на висши учебни заведения
10.04.2024 - От читалището в Ново село сигнализираха за нередности при разпределението на читалищната субсидия
10.04.2024 - Видинчанин с 3,48 промила алкохол зад волана се заби в мантинела
10.04.2024 - Монтират нови 100 камери за видеонаблюдение във Враца
КЕВР решава в края на октомври за цената на тока

КЕВР решава в края на октомври за цената на тока

„Ще се произнесем съвсем скоро с решение дали ще излезем в края на месец октомври с решение относно промяна в цената на индустриалния ток.“ Това каза пред журналисти Иван Иванов, председател на КЕВР.
„КЕВР работи непрекъснато и експертите правят съответните изчисления“, добави Иванов. „Относно това дали имат нерегламентирана държавна помощ по отношение на двете централи, ние очакваме окончателното решение на ЕК, която съгласно договорът за функциониране на ЕС, е единственият орган на територията на ЕС, който се произнася по този въпрос“, заяви той.
На въпрос дали е обсъждана опция да се въведе като обезпечителна мярка задържане на плащанията, които са над пазарната цена на електроенергията към американските централи, Иванов посочи, че такава опция не е обсъждана в КЕВР.
„Ние се придържаме изцяло към законовите разпоредби, които в момента са заложени в Закона за енергетиката“, добави той. По думите на Иванов, бизнес планът на „Брикел“ ЕАД, който беше обсъден на изминалото заседание, предвижда устойчиво развитие на дружеството на базата на инвестиционна програма и на базата на изчисления, които те са направили за производство изкупуване както на топлинната енергия, така и на високо ефективната електрическа енергия.
„За разлика от почти всички други топлофикационни дружества „Брикел“ ЕАД дава спадащ ход на цените на високо ефективната електроенергия. Почти всички други дружества за мен в известна степен не напълно обосновано посочват повишаване на тези цени“, обясни той. Според него този спад се дължи на редица причини – на конюнктурата, която се задава в момента от спадащата цена на суровия петрол, а от там и на природния газ и по този начин това влияе върху общо цените на топлинната енергия и на високо ефективната електрическа енергия, която използва същия енергоносител.
„Също така и на това, че въглищата не показват абсолютно никакво повишаване на цената“, допълни той. На въпрос за промени в правилата за търговия с ток, той заяви, че те са във финална фаза. „КЕВР винаги изпълнява коректно своите поети ангажименти“, добави Иванов. Относно дали според него има фактори за промяна на таксата задължение към обществото“ за индустрията, Иванов отговори „В целия период, в който тази такса е валидна, когато настъпят промени с допълнително разкрити резерви, КЕВР реагира незабавно в следващото си решение. Това направихме на 1 август, това ще направим и в бъдеще“.

 

Източник: tribali.info

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder