Над 260 вида уиски ще посрещат гостите на Уиски Фест София 2015

Над 260 вида уиски ще посрещат гостите на Уиски Фест София 2015

От 30 октомври до 1 ноември Уиски Фест София отново ще събере на едно място всички любители и жадни за знания в областта на уиски културата. По време на тридневното събитие, което ще се проведе в Sofia Event Center в Paradise Mall, посетителите ще могат да опитат от повече от 260 вида уиски.

Тази година фестивалът ще посрещне своите посетители с над 30 щанда, на които ще бъдат представени известни и екзотични марки на десетки световни дестилерии. Гостите на събитието ще имат възможност да дегустират повече от 45 шотландски, 12 американски, 14 ирландски и 6 японски марки уиски.

Билети за Уиски Фест София, който се провежда за четвърта поредна година, могат да се купят през www.ticketlogic.bg, както и на място в Sofia Event Center. Цената на стандартeн билет е 15 лв., а на премиум – 25 лв. Те осигуряват достъп до трите дни на фестивала, възможност да се опитат четири напитки в различните категории в количество от една унция, дегустационна чаша и книжка, описваща подробно представените марки и дестилерии. На място ще се продава уиски валута, която ще дава възможност за консумация на допълнителни унции. На специални цени в магазина на фестивала ще се продават всички марки уиски, както и специализирана литература, дегустационни чаши и аксесоари.

Майсторски класове ще се провеждат и през трите фестивални дни, като програмата им включва
22 теми. Билетите за тях са на цена 35 лв. В рамките на класовете любителите ще опитат специални селекции от известни брандове и ще научат полезна информация от вещи в алкохолния бранш лектори. Ще има и сесия за ултра висок клас уискита за колекционери, като представените там марки могат да бъдат опитани срещу нескромната сума от 520 лв.

Тази година ще има и няколко новости, сред които комбиниране на уиски с престижна марка сирена, уиски дебати, а петимата носители в България на престижната титла Keeper of the Quaich ще се съберат заедно, за да засвидетелстват уважение към шотландското уиски.

Организаторите на Уиски Фест София 2015 г. призовават към спазване на Етикет и модел на поведение по време на фестивала с цел осигуряване на приятно преживяване на гостите. Те припомнят, че легалната възраст за консумация на алкохол в България е навършени 18 години и лица под тази възраст няма да бъдат допускани на събитието.

 

Източник: dnes.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder