Журналистка от BBC обесена на летище „Ататюрк“

Журналистка от BBC обесена на летище „Ататюрк“

Бившата журналистка на Би Би Си Жаклин Сътън бе открита обесена в тоалетната на летище „Ататюрк“ в Истанбул, пише „Дейли мейл“.

Тя пътувала от лондонското летище „Хийтроу“ до Истанбул, след което е трябвало да продължи към град Ербил в Ирак.

Британката обаче пропуснала полета си, а нямала пари за друг билет. Според служителите на летището тя доста се стресирала от неочакваната ситуация.

Малко по-късно три рускини откриват Жаклин обесена в тоалетните на летището.

Нейни приятели са категорични, че е невъзможно тя да се самоубила, защото си е изпуснала полета си. Журналистката каца на летище „Ататюрк“ около 22:00 часа в събота вечер, а прекачването й е чак два часа по-късно – към полунощ. Въпреки това пропуска полета си.

Според иракския журналист Мазин Елиас, който е работил с нея, някой е „убил Джаки“. Информацията, че тя е изпуснала полета си, също му звучи невероятно. „Не, това е невъзможно … Ние не говорим за момиче. Тя е жена, бизнес жена, тя е голям мениджър”, казва той.

Друг неин приятел и колега – Кристиан Блеър, също изрази съмненията си във връзка с тиражираната версия самоубийство.

„Една от най-силните жени, които можеш да срещнеш. Турската полиция казва, че се е самоубила, защото е изпуснала полета си? Не съм по конспирациите, но щом органите на реда казват, че охранителната камера е била в неизправност, значи Джаки е била убита“, написа Блеър в Twitter.

 

Източник: dnes.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder