Бивш федерален агент получи над шест години затвор за кражба на Bitcoin

Бивш федерален агент получи над шест години затвор за кражба на Bitcoin

Бивш федерален агент в САЩ е уличен в кражбата на виртуалната валута Bitcoin по време на разследване срещу най-големия магазин за нелегални стоки Silk Road. Той получи присъда от 78 месеца затвор заради действията си, съобщава агенция Reuters.

Карл Форс се е признал за виновен и по други обвинения, включително пране на пари, рекет и пречене на правосъдието. Съдия Ричард Сийборд, който разглеждаше делото, обяви, че размахът на действията на Форс е „зашеметяващ“. Прокуратурата искаше минимум 87 месеца затвор, докато адвокатите на Форс пледираха за максимум 4 години затвор.

Редом с Форс трябваше да бъде съден и неговият колега Шон Бриджес, но той се е споразумял с прокуратурата. През август 2013 г. Форс е убедил създателя на Silk Road Рос Улбрихт да му плати 50 хил. долара във формата на Bitcoin с аргумента, че ще му даде данни от разследването. Форс докладвал за съгласието на Улбрихт, но скрил, че реално е било извършено и плащане. Месец по-късно Форс поискал още 98 хил. долара във формата на Bitcoin от Улбрихт, като скрил този разговор от ръководителите си.

Пред съда Форс обяви, че съжалява и не разбира защо го е направил. Бриджес ще се размине без присъда. Улбрихт пък беше осъден на доживотен затвор през май т.г. Silk Road работеше повече от две години, преди да бъде свален през октомври 2013 г. Общо е генерирал над 214 млн. долара в продажби на нелегални стоки, включително наркотици.

 

Източник: dnevnik.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder