Роми разрушиха френски град

Роми разрушиха френски град

Сериозен конфликт възникна между местната администрация и група роми в град Муаран (департамент Изер), в източната част на страната, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Както съобщи кметът на френския град Жерар Симоне, ромите поискали двама техни представители, задържани по-рано от полицията, да бъдат освободени, за да участват в погребение. След като получили отказа на местната власт, те устроили истински погром в града.

„Стотици хора, въоръжени с парчета арматурно желязо, превзеха гарата. Те разгромиха ресторант, нанесоха щети върху общинска собственост. Подпалиха автомобили върху железопътните линии”, заяви кметът. Той призна, че хулиганите са щурмували и сградата на кметството. Наложило се е да бъдат евакуирани служителите в общинската администрация.

Училищата в града затворили входните си врати и не пускат учениците да излязат, за да не пострадат по време на безпорядъците. Според кмета, във вторник вечерта спешно прехвърлените сили на полицията и жандармерията се опитват да въведат ред в града. Движението по железопътната линия и минаващата край град магистрала е спряно. Междувременно бил разграбен и терминал за плащане на магистрални такси. „Смятам, че циганите извършиха абсолютно недопустими и непростими действия”, подчерта кметът.

 

Източник: trud.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder