Топ вести
12.04.2024 - Назначени са трима заместник-министри
11.04.2024 - Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“
11.04.2024 - Грандиозно лекоатлетическо събитие ще се проведе във Видин през следващите четири дни
11.04.2024 - Продължава приема на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“
11.04.2024 - За любовта като зависимост, лъжата, парите и кариерата в петия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари
10.04.2024 - iPhone 12 64GB и iPhone 13 128GB се предлагат с до 150 лева отстъпка в онлайн магазина на Yettel
10.04.2024 - Кметът на Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с представители на висши учебни заведения
10.04.2024 - От читалището в Ново село сигнализираха за нередности при разпределението на читалищната субсидия
10.04.2024 - Видинчанин с 3,48 промила алкохол зад волана се заби в мантинела
10.04.2024 - Монтират нови 100 камери за видеонаблюдение във Враца
НАТО търси идеи за логистиката си от DHL и „Амазон“

НАТО търси идеи за логистиката си от DHL и „Амазон“

Главнокомандващият по трансформацията на НАТО ген. Дьони Мерсие заяви, че алиансът може да се обърне към опита куриерски фирми и онлайн търговци, за да подобри скоростта, с която разполага свои бойци по света, разказва агенция „Ройтерс“.

„Въпросът е как да намерим нови идеи, така че да улесним разгръщането си. Трябва да видим какво прави цивилният свят, да погледнем DHL и „Амазон“. Как те подобряват логистиката си?“, заяви Мерсие.

Миналата година НАТО започна най-голямата си модернизация от Студената война насам. Ръководството обаче смята, че алиансът се нуждае от по-мащабен план, който излиза извън рамките на сдържането на Русия.

„Трябва да развием стратегия за всякакви кризи, стратегия на 360 градуса“, заяви ген. Мерсие. „Трябва да реагираме на юг, на изток, на север, навсякъде.“

Проблемът е, че тази стратегия е все още в зародиш, докато след изненадващото анексиране на Крим руснаците разполагат зенитни и противокорабни системи в Калининград, Черно море и Сирия, покриващи обширни райони. Това може да затрудни способността на НАТО да придвижва части и техника по въздух, суша и море или дори да направи недостъпни цели райони.

„Ройтерс“ цитира официални лица, според които има риск Русия да продължи да се движи по-бързо, за да предотврати операция на Запада – например Москва може да премести групата си кораби в Източното Средиземнорие срещу бреговете на Либия и така да осуети евентуална подкрепа на договорено с посредничеството на западните сили правителство на националното единство.

НАТО тепърва трябва да се справя с провалени държави, война, ислямисткa агресия и бежанска криза по границите на Европа. Следващата среща на алианса ще се проведе през юли във Варшава и на нея държавите членки ще обсъждат нови идеи за развитието на организацията.

Сред предлаганите мерки са командни постове и по южния фланг, както и създаване на постоянна морска мисия в Средиземноморието. Друга идея са ученията за ядрено сдържане – Великобритания ги подкрепя, но други държави, сред които Германия, се боят, че Русия ще приеме това за провокация.

 

Източник: dnevnik.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder