Австрия призова Европа да бъде превърната в крепост заради мигрантите

Австрия призова Европа да бъде превърната в крепост заради мигрантите

Вътрешният министър на Австрия Йохана Микл-Лейтнер призова Европа да бъде превърната в крепост като се защитят външните граници на ЕС, докато хиляди мигранти продължават да навлизат в страната през Словения, съобщава The Local.

Тя изрази позицията си след посещение в Шпилфелд в Щирия, където има хаос заради хиляди бежанци и мигранти. В четвъртък полицията беше принудена да премахне барикади в бежански лагер в Шпилфелд, за да намали натиска, позволявайки на стотици хора да се разположат в района.

Около 900 полицаи и войници са мобилизирани.

Шефът на полицията в Щирия Йозеф Кламингер заяви, че ситуацията е по-тежка в сравнение с Унгария преди няколко седмици, тъй като наложените от Германия ограничения засягат Австрия и целия балкански бежански маршрут. Ние сме в позиция като на сандвич, изтъкна той.

Междувременно Словения обяви, че над 12 600 души са навлезли в страната през последните 24 часа. После те се насочват към Австрия и Германия. Вътрешният министър на страната заяви, че 860 хиляди долара на ден харчи Словения, за да се справя с потока от бежанци. Парите са за палатки, легла, санитарно оборудване, отопление, вода, храна и здравна помощ.

Малката страна е поискала от Европейската комисия 60 милиона евро помощ през следващите 6 месеца заради мигрантите.

 

Източник: news.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder