Топ вести
Германия осуети нападения срещу бежанци

Германия осуети нападения срещу бежанци

В Германия е осуетен план за нападение на неонацисти срещу бежански убежища в Бавария, съобщиха от прокуратурата, предадоха агенциите.

 

При операциите в град Бамберг са задържани 11 мъже и две жени. Иззети са няколко килограма незаконни пиротехнически изделия, огнестрелно оръжие, бейзболни бухалки и ножове.

 

„Групата е планирала да използва експлозиви, за да нападнат бежански центрове в Бамберг на 31 октомври и да всеят страх и ужас сред кандидатите за убежище“, каза прокурор Ерик Оленшлагер.

 Няколко от задържаните са членове на политическа партия на име „Десницата“, а едно от лицата е участвало в организирането на митинг в Нюрнберг на филиал на ПЕГИДА.

Мигрантите в Германия и хората, които работят с тях, са изложени на нарастващ риск от расистки нападения, предупреди германската полиция.

Предупреждението идва на фона на нападението срещу новоизбраната кметица на Кьолн Хенриете Рекер. Тя беше намушкана по време на предизборната си кампания от десен екстремист, обявил се срещу нейната позиция в защита на бежанците.

 

Източник: mediapool.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder