Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Арестуваха 85-годишна легендарна крадла на бижута

Арестуваха 85-годишна легендарна крадла на бижута

Легендарна крадла на бижута отново е зад решетките по обвинение в кражбата на чифт обеци на стойност 690 долара. 85-годишната Дорис Пейн избрала да извърши последния си засега удар в магазин в Атланта.

Когато служители на охраната на магазина спипали възрастната жена не много умело да пъха в джоба си обеците, те едва ли са имали и представа, че задържат легендарна международна престъпничка, издирвана за кражбата на диамантен пръстен, струващ 33 000 долара, по-рано тази година.

Полицията в Атланта съобщи, че зад гърба си тя има дълга практика на крадец на висококачествени бижута. По времето на пика на своята кариера Дорис използвала привлекателността си, гарнирана със скъпи дрехи, което й помагало да омайва служители на бижутерийни магазини, след което нанасяла удара си.

Хали Бери се превъплъти в образа на престъпничката в холивудски филм, а пред 2013 г. беше направена документална лента със заглавие „Животът и престъпленията на Дорис Пейн“.

Според някои изчисления от 50-те години на миналия век, когато започва престъпната си кариера, Дорис Пейн е задигнала бижута за около 2 млн. долара. По онова време тя обикаляла света от Монте Карло до Токио, където взимала на прицел бижутерийни магазини. За да се сдобива по-лесно с плячката си от бижута, Дорис ползвала много псевдоними, фалшиви паспорти и нерядко попадала зад решетките, съобщи в. „Телеграф“.

Последният й арест беше през миналата година в Калифорния, но тя бе освободена само след три месеца при присъда от 2 години.

Пейн е оправдавала престъпното си поведение с обяснението, че нямало проблем магазините, от които задигала бижута, да получат стойността им от техните застрахователи.

 

Източник: dariknews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder