Хората даряват най-много за болни и изоставени деца

Хората даряват най-много за болни и изоставени деца

Българите даряват най-често за деца, лишени от родителска грижа или за лечението им. Това сочат данни от маркетингово проучване, представено от SOS Детски селища България.
Сред физическите лица 76 на сто отговарят, че даряват без да планират предварително, а 65.1 на сто от запитаните казват, че го правят от съчувствие и солидарност. Над 58 на сто от участниците в проучването даряват, защото са имали желание да направят нещо добро. Близо 82 на сто от физическите лица даряват чрез изпращане на sms.

Близо половината от дарителите искат да знаят не само общата събрана сума за каузата, а и нейното разпределение.

Над 60 на сто от юридическите лица, които са дарили средства през годината, заявяват, че ще го направят отново в следващата една година. Над половината от фирмите не планират предварително дарението. Повече от 30 на сто от юридическите лица не са били съгласни да се прави дарение „по ведомост“ заради изпитване на неудобство да събират пари от служителите си. Повече от 80 на сто от фирмите, дарили средства, отговарят, че не са ползвали данъчни облекчения заради извършеното дарение.

Проучването е извършено в периода януари-февруари тази година, сред 800 физически и юридически лица с цел проучване на нагласите за дарителство.

 

Източник: mediapool.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder