„Лего“ по-скъпо от златото

„Лего“ по-скъпо от златото

Инвестирането в някои стари игри „Лего“ може да донесе повече печалби, отколкото инвестициите в злато на стоковата борса, пише в „Дейли мирър“.

Стойността на световноизвестните детски конструктори расте с 12% с всяка изминала година от началото на този век. За сравнение, цената на златото е нарастнала само с 9,6% през последните 15 години.

Конструкторът „Хилядолетният сокол“ на датския производител, пусната през 2007г., съдържа над 5000 тухлички и по времето на пускането си струваше 342 британски лири. Днес комплекти втора ръка от този конструктор, вдъхновен от „Междузвездни войни“, струват осем пъти повече. В Еbay например играта струва и над 2700 британски лири.

Цената на друг комплект на „Лего“ скочи с 233%. Cafe Corner („Кафене на ъгъла), пуснат през 2007 г. на цена от 89 британски лири, днес може да бъде закупен „само“ за 2096 паунда. Конструкторът „Тадж Махал“ (от 2008 г.), който е съставен от 6000 хиляди тухлички струваше 199 британски лири при пускането си. В момента може да бъде закупен настаро за 1848.

Цените на комплектите „Лего“ тепърва ще растат, особено когато спре производството на някоя серия от играта. Тези, които притежават от по-старите версии, могат да се окажат с истински съкровища в килерите или мазетата си.

 

Източник: standartnews.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder