Баща и синовете му останаха без дом и пари след пожар

Баща и синовете му останаха без дом и пари след пожар

Александър Александров и двамата му сина никога няма да забравят този Димитровден. Денят, в който виждат как всичко, което са притежавали някога, изчезва пред очите им. И остават само с дрехите на гърба си.

„Гледах отстрани, гледах пожарникарите как гасят, гледах как гори. Всичко, което сме имали през целия си живот, спомени, работи сега останахме без абсолютно нищо”, разказа бащата.

Изгаря и всичко, което е останало като спомен за децата от майка им – починала преди месец и половина. „Нито една снимка не ни остана”.

Причината за пожара все още не е ясна.

Ад

Семейство Александрови са потвърждение, че едно зло никога не идва само. Съпругата на Александър загива при нелеп инцидент – падане по стълбите. От тогава мъжът остава без работа, за да се грижи за децата. А единствените им пари изгарят в пламъците на огъня. Така децата освен без дрехи, остават и без учебници.

„Децата в училище ни помагат, дават ни да пишем от учебните тетрадки какво имаме за домашно, пишем ги и така. Трудно ли ти е да учиш така? Горе-долу ни е трудно. По принцип ни беше по-удобно с учебниците, но просто изгоряха”, казва малкият син Александър.

Съседите са категорични, че всеки ще помогне на бащата кой с каквото може. Съсед е готов да му помогне да си построи нова къща – само да се намерят материали.

Друг човек от квартала е осигурил стая, в която Александър и синовете му живеят. Притесненията им са, че са в тежест на съседите и няма да могат да останат тук за дълго.

„Ние си мечтаем да си имаме свой дом. Тука също е хубаво, но не ни е комфортно както сме си вкъщи. И мечтаем за дом, собствен”, казва по-малкото от двете момчета.

Ако желаете да помогнете на Александър и синовете му, можете да се свържете с него на телефон 0878 74 69 74

 

Източник: btvnovinite.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder