ЦИК също санкционира Волен Сидеров

ЦИК също санкционира Волен Сидеров

В петък ЦИК излезе с решение, че Волен Сидеров е извършил две нарушения на Изборния кодекс в деня на местните избори. Според комисията лидерът на „Атака“ е провеждал политическа агитация и е използвал „материали, накърняващи добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите“.

ЦИК бе сезирана от Съвета за електронни медии (СЕМ), че Сидеров е казал в предаване по своята телевизия „Алфа“ как няма да спазва никакви правила на изборния ден. Веднага след това е призовал „хората да подкрепят и да свалят от власт престъпната герберска клика“.

Другият сигнал на СЕМ е заради скъсаната от Сидеров бюлетина за референдума и последвалата е обида към президента Росен Плевнелиев. По този случай ЦИК смята, че Сидеров е „накърнил добрите нрави“.

Според правилата решението на комисията подлежи на обжалване пред ВАС в тридневен срок. Документът ще се изпрати на управителя на Софийска област за издаване на наказателно постановление.

Отново в неделя, но след приключване на изборите, Сидеров увенча своите усилия и с второто си за седмицата нахлуване в НАТФИЗ. В понеделник прокуратурата внесе и второто искане за неговия имунитет за хулиганство.

 

Източник: mediapool.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder