Спипаха кола с нелегални мигранти в Стара Загора

Спипаха кола с нелегални мигранти в Стара Загора

Автомобил с четирима нелегални мигранти от Афганистин, както и водачът на колата и спътничката му, бяха задържани на АМ „Тракия“, в района на гр. Стара Загора, в посока запад към гр. София. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата, цитирани от Фокус.

Водачът, спътничката му и чуждите граждани са задържани за срок от 24 часа във Второ РУ на МВР-Стара Загора. Жената е освободена, тъй като не e установена съпричастност към извършеното престъпление.

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора е извършен оглед на местопроизшествие, претърсване на лекия автомобил и лични обиски на задържаните лице. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Предстои 33-годишният Васил Р. от гр.София да бъде привлечен като обвиняем и да бъде задържан в ареста за срок от 72 часа. Обвинението ще бъде за престъпление по чл. 281 от Наказателния кодекс за това, че с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомагал чужди граждани да преминават в страната в нарушение на закона като деянието е извършено чрез използване на моторно-превозно средство и е извършено по отношение на повече от едно лице.

 

Източник: standartnews.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder