Част от пасажерите на катастрофиралия руски самолет са с взривни травми

Част от пасажерите на катастрофиралия руски самолет са с взривни травми

Експерти откриха контузии от взрив по телата на жертвите от самолетната катастрофа в Египет, съобщава LifeNews.ru.

Над 200 фрагмента от биологичен материал са постъпили в моргите в Санкт Петербург. От тях експертите са успели да „направят” около 150 тела.

Пасажерите условно са разделени на две групи. В първата влизат тези, чиито тела са открити в района на падане на основната част на лайнера, а във втората –чиито останки са били около и сред обломките от опашната част на Airbus. Тези, които са седели в предната част на самолета, са с тъпи травми в областта на корема и таза, множество фрактури на горните и долните крайници и разкъсвания на вътрешните органи. Тяхната смърт е настъпила в резултат на остра кръвозагуба, шок и открити черепно-мозъчни травми, сочат заключенията на експертите.

Нараняванията на пасажерите от задната част на самолета са коренно различни. При голяма част от загиналите са диагностицирани т.нар. взривни травми с множество изгаряния над 90% на меките тъкани.

Източници предполагат, че може да са гръмнали резервоарите за гориво или да е експлоадирало взривно устройство.

Обгорените тъкани на пасажерите вече са изпратени за анализ. Те ще бъдат изследвани и за наличие на следи от експлозиви.

Експертите вече отбелязаха, че в телата на голяма част от загиналите са открити частици от метал.

Междувременно стана ясно, че следователи са започнали проучването на черните кутии на разбилия се самолет, съобщиха за AFP от египетското министерство на авиацията, предаде Фокус.

Дешифрирането на черните кутии – едната записваща разговорите на екипажа, а другата данните за полета – е започнало около обед, пояснява представител на министерството, пожелал анонимност.

 

Източник: 24chasa.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder