Служители на МВР в Пловдив масово хвърлят оставки

Служители на МВР в Пловдив масово хвърлят оставки

Над 100 служители на Областната дирекция на МВР в Пловдив са подали рапорти за напускане в последните дни. Това съобщи за Дарик зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите на МВР Борислав Мазнев.

Това са хора основно от движещи структури и са от цялата Пловдивска област, уточни Иво Тодоров от синдиката. По думите му това включва както редови полицаи, така и районни инспектори и инспектори от криминална полиция.

Молбите започнаха да „валят“ веднага след като се заговори за промени в заплащането и обезщетенията, коментира Тодоров пред БГНЕС.

Пред Дарик директорът на пловдивската полиция Христо Разслоков нито потвърди, нито отрече информацията за подадените рапорти за напускане на служителите.

Междувременно Галентин Грозев – един от синдикалните лидери в МВР, потвърди днес, че заявените за сряда – 4 ноември, протестни действия остават в сила. Полицейските синдикати се възпротивиха на очакваните намаления във възнагражденията на униформените при пенсиониране. Според предложението за промени в Закона се премахва и възнаграждението за прослужено време.

 

Източник: dariknews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder