Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Съдят баща и двамата му сина за жестоко убийство на гарата в село Невша

Съдят баща и двамата му сина за жестоко убийство на гарата в село Невша

Окръжните прокурори във Варна внесоха обвинителен акт във Варненския окръжен съд срещу Венцислав Дачев и синовете му Венцислав и Георги Обретенови от село Невша за умишленото убийство на Мартин Иванов. Те са обвинени в съучастие като съизвършители – престъпление по член 115, във връзка с член 20, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Според текста на закона: „Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години. Съучастници в извършването на умишлено престъпление са извършителите, подбудителите и помагачите, а извършител е този, който участвува в самото изпълнение на престъплението“.

Между семействата на обвиняемия Дачев и свидетеля по делото Янко Иванов от село Невша съществувала вражда, която често ескалирала до размяна на закани за побой. Свидетелят Иванов обвинявал единия от синовете на Венцислав Дачев, че се е опитал да изнасили дъщеря му.

В деня на трагедията – 12 септември 2013 г., синовете на свидетеля Янко Иванов се засекли във влака за Невша със сина на обвиняемия Венцислав Дачев – Георги. Младежите и от двете фамилии се обадили на бащите си и ги повикали на гарата да ги посрещнат.

Свидетелят Янко Иванов тръгнал за гарата с каруца, придружен от брата на жена си – Мартин Иванов, както и техен гост.

Когато Янко Иванов пристигнал с двамата си спътници, на перона имало сбиване и се чували викове и плач. В мелето участвали обвиняемите Венцислав Дачев и синовете му Георги и Венцислав, които налагали с дървени тояги синовете на Янко Иванов – Мартин и Стойко.

Янко хукнал да спасява сина си Мартин, носейки също дървена сопа, а братът на жена му – Мартин Иванов, тръгнал към другия син на Янко – Стойко, който лежал на земята.

Тогава Венцислав Дачев нанесъл удар с дървения кол в главата на шурея на свидетеля по делото – Мартин Иванов, който паднал и останал неподвижен. Въпреки че Мартин Иванов вече не бил заплаха за никого, синовете на Дачев го преместили на коловоза, започнали да удрят главата му в релсите и да го ритат. После се качили в каруцата на баща си и си тръгнали.

Янко Иванов и синовете му качили пострадалия Мартин Иванов в своята каруца и също си тръгнали.

Състоянието на Мартин обаче било много тежко – мъжът бил неконтактен. Пристигналата линейка отвела пребития мъж в болницата заедно с Янко Иванов и сина му Стойко. Лекарите установили, че Мартин Иванов е в кома, със счупен череп и мозъчни кръвоизливи. Въпреки спешната операция, мъжът починал пет дни по-късно в болницата.

Обвиняемите Венцислав и Георги Обретенови в момента изтърпяват наказания „Лишаване от свобода“ за други престъпления във варненския затвор, припомнят от прокуратурата.

Невша е село в Североизточна България. То се намира в община Ветрино, Област Варна.

 

Източник: news.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder