Балкански премиери отхвърлиха опасенията на Меркел за война

Балкански премиери отхвърлиха опасенията на Меркел за война

Балкански премиери разсеяха опасенията на Ангела Меркел за възможна война между държави в района заради бежанската криза.
Предупреждението на германския канцлер засяга страните, през които минават транзитните маршрутина бежанския поток.

В страни от Западните Балкани вече има напрежение и „аз не искам там да се стигне до военни сблъсъци“, ако се наложи Германия да затвори границата с Австрия, каза Меркел на заседание на Християндемократическия съюз.

„Госпожа Меркел е много внимателна в своите изказвания. При нея винаги има две-три „линии на защита“ и аз я разбирам“, каза хърватският премиер Зоран Миланович, цитиран от РИА Новости и „Фокус“.

Между другото, Германия не може да затвори границата си. Хърватия винаги ще направи това по-бързо от Германия. Няма да има никакви въоръжени сблъсъци“, заяви словенският министър-председател Миро Церар.

Той също изрази безпокойството си от влошаването на отношенията между балканските държави, в които спомените за кръвопролитията са още свежи, коментира руската агенция.

Въпреки това, Церар отбеляза, че не разбира, какво точно има предвид Меркел.

На всички ни е дошло до гуша от война в тези райони, и ние ще положим всички усилия не само да поддържаме мира и стабилността в региона, но и да подобрим икономическите и другите отношения“, заяви сръбският премиер Александър Вучич.
Източник: dir.bg
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder