Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Хиляди протестираха в Букурещ след пожара в нощен клуб

Хиляди протестираха в Букурещ след пожара в нощен клуб

Над 20 000 души участваха в сряда вечер в антиправителствен протест в румънската столица Букурещ, настоявайки за оставката на премиера социалдемократ Виктор Понта и на вътрешния министър Габриел Опря заради пожара в дискотека в петък, при който загинаха 32 души, предаде БТА.

„Понта оставка!“, „Опря оставка!“, „Убийци!“, скандираха демонстрантите, събрали се на площада на Победата, където се намира сградата на правителството.

Оттам множеството, стекло се на протест по призиви в социалните мрежи, се насочи към министерството на вътрешните работи, като продължи да скандира „Оставка“, а после към парламента и кметството на 4-ти район на столицата, където се е намирала опустошената от пожара дискотека „Колектив“.

Участниците в протеста поискаха също за оставката на кмета на 4-ти район.

„Преди всичко това е проява на солидарност с жертвите на пожара в дискотеката, но освен това е и протест срещу правителството, срещу кмета на 4-ти район, срещу системата, която допусна подобна трагедия“, заяви един от демонстрантите.

„Политиците трябва да осъзнаят, че обществените интереси стоят над личните“, добави той.

Президентът консерватор Клаус Йоханис призова на страницата си във Фейсбук политиците да реагират. След трагедията той се обяви за радикална промяна на румънското общество, разядено от корупция.
„Не може повече да проявяваме търпимост към некомпетентността на властите и неефикасните институции и не можем да оставим корупцията да се разраства до степен да убива“, заяви той в неделя.

Пиротехническите ефекти на спектакъла предизвикаха пожар в дискотеката. 26 души загинаха в самия клуб, а близо 200 бяха ранени, като шестима от тях впоследствие починаха от раните си.

Нощният клуб е бил отворен в бивша фабрика за обувки в центъра на Букурещ и все още не е имал нужните разрешителни за организиране на концерти, а още по-малко на пиротехнически спектакли.

 

Източник: dnevnik.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder