Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Над 600 000 африканци чакат в Либия и Мароко да поемат към Европа

Над 600 000 африканци чакат в Либия и Мароко да поемат към Европа

Докато стотици хиляди сирийци пристигат в Европа от Близкия изток, към териториите северно от Сахара се стичат не по-малък брой африканци, чакащи своя ред за по-добър живот в ЕС, пише Уолстрийт джърнъл в специален репортаж от Северна Африка.

Имигрантите, идващи от около десетина африкански държави, се заселват временно в Мароко, Алжир и Либия. Идват от Гана, Камерун, Кот Д’Ивоар, Нигерия, Мали и др. Броят им е безпрецедентно висок. Новодошлите спят в изоставени апартаменти, празни складове или на открито по улиците и в горите по планинските склонове. Хиляди намират подслон в непрекъснато разширяващи се палаткови лагери и оцеляват, търсейки храна в отпадъците и крадейки вода.

Високотехнологични уреди, термокамери и военноморски патрули следят за опити да се прекоси Гибралтарският пролив, разделящ Африка от Европа.

Въпреки това все повече млади мъже пристигат, присъединявайки се към десетките хиляди, които чакат преди тях. Много от тях просят или стават общи работници, за да могат да спечелят пари за лодка, с която да преплуват към Европа.

Около 100 хил африкански имигранти в момента живеят в Мароко. Повече от половин милион са в Либия, сочат данните на Международната организация по миграцията (МОМ). Огромната част от тях са млади мъже.

Източник: dnevnik.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder