Топ вести
Осъден за убийство е номиниран за „Човек на годината“

Осъден за убийство е номиниран за „Човек на годината“

Австралиецът Джок Полфрийман, който бе признат за виновен от Върховния касационен съд за убийството на студента Андрей Монов, е номиниран за наградата „Човек на годината“. Той е и член на работна група в Министерство на правосъдието, която подготвя реформа на законодателството за промяна на условията в местата за лишаване от свобода.

През 2011 година той получи 20-годишна присъда за убийството на студента. През 2007 г. той наръга младежа с 30-сантиметров нож близо до църквата „Св. Неделя“ в София. Тогава бе ранен и Антоан Захариев – приятел на убития студент. Полфрийман и защитата му твърдяха пред съда, че той опитал да защити двама роми, нападнати от компанията на Андрей Монов.

Фрийман е номиниран за това, че в ролята си на председател на Българско затворническо сдружение за реабилитация (БЗСР) е защитавал пряко правата на осъдените на лишаване от свобода в България. „Работата му, изразяваща се в усилени и последователни опити за въвеждане на реформа в съдебната система на България, води до цялостно подобряване на ситуацията със зачитането на правата и свободите на българските граждани. БЗСР е единствената по рода си неправителствена организация, чиято главна цел е да съгласува нормите и стандартите, прилагани в българските затвори, с тези, предписани от международното право за защита на човешките права. Освен това, организацията се стреми да дава гласност на отдавна документираната системна корупция в българските затвори и да се бори срещу незачитането на правата на лишените от свобода от страна на официалните органи и служителите в затворите“, се посочва в номинацията.

 

Източник: offnews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder