Унгария официално отхвърли квотите за мигранти

Унгария официално отхвърли квотите за мигранти

Унгарският парламент прие резолюция, с която отхвърли плана на Европейски съюз заразпределение на мигрантите по квоти в страните-членки на Евросъюза. Резолюцията беше подкрепена от депутатите от управляващата партия на премиера Виктор Орбан Фидес, както и от народните представители от Християн-демократическата партия и крайно дясната формация Йобик, информира БГНЕС.

Гласуването в парламента дава възможност на властите в Будапеща да започнат правнапроцедура за противопоставяне и отхвърляне на плана на ЕС.

Унгарското правителство предупреди, че ще изчака решението на парламента, за да обжалва решението от Брюксел. Властите в съседна Словакия също планират да предприемат подобна стъпка.

Припомняме, че преди две седмици Европейската комисия отхвърли доклада на чешкото правителство, в което се казваше, че преразпределението по квоти на мигранти нарушава европейските закони. От Брюксел препоръчаха на властите в Прага да съдят ЕС, ако смятат преразпределението по квоти за нарушение.

Унгария вече затвори границите със Сърбия и Хърватия и по този начин на практика напълно преустанови влизането на нелегални мигранти в страната. След това цялата мигрантска вълна се пренасочи от Сърбия към Хърватия и Словения. След 17 септември в Хърватия са пристигнали над 320 000 мигранти.

 

Източник: novatv.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder