Топ вести
Скок на насилието срещу бежанци в Германия

Скок на насилието срещу бежанци в Германия

Обезпокояваща е информацията на Федералната криминална служба (ФКС), че в Германия от началото на годината досега са извършени 104 нападения, придружени с насилие, срещу подслони за бежанци. При 53 от атаките е имало подпалване на пожари. Предоставените от ФКС данни са публикувани във в. „Велт“, цитирани от БГНЕС.

 

През цялата 2014 г. броят на такива свързани с насилие акции срещу места за настаняване на търсещи убежища е бил 28.

 

Броят на престъпленията срещу настаняване в убежище, включително пропагандни нарушения и случаи на подстрекаване към насилие, е 637, което е три пъти повече от този през миналата година. Почти половината от тях (303 престъпления) са извършени през третото тримесечие на тази година.

Операторите на бежанските лагери изразиха тревога въз основа на данните в доклада.

„Свидетели сме на най-тежката вълна от насилие на расова основа и десен екстремизъм от двадесет години насам“, каза Улрих Лили пред репортери на „Велт“.

Поради увеличаващия се брой атаки срещу бежански убежища той е на мнение, че вероятно ще трябва да се осъществи предложението за създаване на охранителни зони около уязвимите места. Лили отправи критики срещу службите за сигурност за твърде малкия брой разкрити престъпления срещу бежанци и според него ускоряване на преследването на извършителите би довело до спад на злодеянията.

Има и опасения, че поради нагнетяване на обстановката, може да се появят и случаи, при които поради насилието се стигне до човешки жертви.

 

Източник: novatv.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder