По 4 почивни дни за Коледа и Нова година

По 4 почивни дни за Коледа и Нова година

Новата 2016 г. ще започне с четири почивни дни. Почивни са 31 декември и 1 януари, а 2 и 3 януари са събота и неделя, което удължава почивката.
В проект на решение на Министерски съвет се казва, че ще се отработва единствено почивката на 31 декември предварително на 12 декември – събота.
Традиционно през ноември правителството одобрява календара на празничните и неработните дни през следващата година.

Тази година ще се почива два дни за Коледа – на 24 и 25 декември, които обаче се сливат със събота и неделя.

Работните дни по празниците ще са 28, 29 и 30-и декември.

1 януари се пада в петък. Така заедно с предниянеработен ден – 31 декември, и събота и неделя се събират общо 4 почивни дни.

Още 4 дни ваканция се оформя около националния празник 3 март през 2016 година. Празничният ден се пада в четвъртък, като се планира почивен да бъде и 4 март – петък. Все още не е ясно коя събота ще се отработва този ден, пише „Стандарт“.

Великденските празници през 2016 година започват от 29 април и продължават до 2 май – отново 4 дни почивка.

Гергьовден – 6 май, е в петък и така се оформят 3 последователни почивни дни.

На два пъти по 4 почивни дни ще има и през септември догодина, когато честват 6 септември – Ден на Съединението на България, и 22 септември – Ден на Независимостта.

Първият празник е във вторник и се очаква понеделникът също да бъде обявен за почивен ден. Вторият е в четвъртък и с почивен ден петък ще се слее с уикенда.

Коледа през 2016 г. обаче се пада събота и неделя (24 и 25 декември). Събота и неделя са и новогодишните празници (31 декември и 1 януари 2017 г.).

Източник: dir.bg
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder