Пакистан затваря границите си за депортирани свои граждани

Пакистан затваря границите си за депортирани свои граждани

Пакистан спира да приема свои граждани, депортирани от ЕС. Това обяви вътрешният министър на страната Чадри Нисан Али Хан. Исламабад изтъкна като мотив за решението си „огромни злоупотреби“ от страна на Съюза. Международни наблюдатели се опасяват, че и други държави, изходни за мигранти, тръгнали към ЕС, могат да последват примера на Пакистан.

Министърът на страна обясни, че временно се замразява споразумението от 2010 г. с всички държави от ЕС за депортиране на нелегални имигранти, като единственото изключение остава Великобритания. Али Хасан се оплака, че пакистански граждани често били депортирани с обяснението, че са терористи.

„Това е неприемливо и затова няма да позволяваме на самолети, връщащи депортирани имигранти, да кацат тук „, казва той. Според него споразумението предвиждало пакистанските власти да удостоверяват самоличността на имигрантите преди депортирането им, но досега страните от ЕС не изпълнявали това условие. Според данни на пакистанското МВР 90 хиляди души от цял свят са били върнати в страната само през миналата година

 

 

Източник: forumnews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder