Топ вести
20.05.2024 - Министърът на туризма Евтим Милошев на посещение в област Видин
20.05.2024 - Отбелязваме 20 май – Световния ден на пчелите
20.05.2024 - За пета поредна година Видин ще е домакин на младежкия Summer Vibes Festival
20.05.2024 - Жител на кв. „Изток“ във Вършец е задържан за нанасяне на телесна повреда
20.05.2024 - Младеж катастрофира след Арчар в посока Монтана
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
Булгаргаз няма да иска поскъпване на газа от Нова година

Булгаргаз няма да иска поскъпване на газа от Нова година

Това означава, че цените на парното и топлата вода ще останат без промяна от 1 януари, прогнозира директорът на дружеството Петьо Иванов

Според прогнозата на Булгаргаз от 1 януари няма да има повишение на цената на природния газ, а ако има промяна, няма да е нагоре. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на Булгаргаз Петьо Иванов.

Той обясни, че се забелязва намаляване на цената на петрола и повишаване на цената на курса долар-лев и ако спадът на петрола не се изяде от повишената цена на долара, може би ще се задържат цените или леко ще се понижат. Това означава, че вероятно няма да има увеличение при цените на парното и топлата вода от Нова година.

Изпълнителният директор на Булгаргаз каза още, че е рано да се каже, ако има, колко ще бъде намалението на цената на природния газ.

Иванов коментира и финансовото състояние на дружеството, което към деветмесечието е с 23 милиона лева загуба заради обезценка на материални запаси в газовото хранилище в Чирен.

Той допълни, че с обсъжданата днес в КЕВР наредба такава опасност няма да има и когато Булгаргаз трябва да прави обезценка в цената, няма да е за сметка на дружеството.

Източник:ФорумНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder