Жълт код за бурен вятър в цялата страна

Жълт код за бурен вятър в цялата страна

Жълт код за силен северозападен вятър е обявен за почти цялата страна с изключение на крайните южни и източни райони. Предупреждението е за общо 21 области, като на места поривите ще достигат до 80 км/ч.

Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, ПЛовдив, Пазарджик, София-град, София-област и Перник.

Няма да духа толкова силно в областите Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Бургас, Варна и Добрич. Навсякъде другаде в страната вятърът ще бъде бурен и на пориви.

Температурите обаче ще са високи.

Тази сутрин на места термометрите отчетоха 15 градуса, а през деня очакваме от 18 до 23 градуса. Над планините слънцето ще се редува с облаци, ще бъде много ветровито. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса.

До края на седмицата

Утре, сряда, облаците ще намаляват до слънчево време, вятърът ще е по-слаб, а максималните температури ще са между 20 до 25 градуса.

В четвъртък вятърът ще стихне и ще започне лек спад при температурите – с 2 до 3 градуса. В петък сутринта вече ще бъде по-хладно и по-мъгливо, но към обяд ще дойде слънцето.

В събота започва проникването на по-хладен въздух в страната и в неделя ще усетим застудяване.

Източник: ФорумНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder