Граждани на поне 15 държави сред загиналите при атентатите в Париж

Граждани на поне 15 държави сред загиналите при атентатите в Париж

Сред убитите и пострадалите при кървавите атаки в Париж има граждани на 15 различни държави, съобщава „Гардиън“.

Все още не са идентифицирани всички. Най-много има от Франция.

При нападения на 6 различни места във френската столица, извършени от 7 терористи, бяха убити 129 души и пострадаха 359 в рамките на няколко минути.

Българин сред жертвите

Вчера стана ясно, че сред жертвите има и българин. Сънародникът ни е Себастиян Проази, той е на 37 години, умрял е при атентат в едно от кафенетата.

Майка му е българка, а покойният вече мъж има двойно гражданство. Себастиан е кум на българската юристка Ани Величкова, която от години работи в Париж. Тя е дъщеря на известния столичен адвокат Петър Величков и сестра на бившия футболист Бойко Величков.

Другите почернени страни

Сред жертвите има двама граждани на Алжир – жена на 40 години и мъж на 29 години; най-малко трима белгийци, единият е с двойно гражданство и притежава френски паспорт, са загинали; двама бразилци са пострадали; един британец е убит, идентифициран като Ник Алекзандър; един мъж и една жена от Чили – племенница на чилийския посланик в Мексико, са сред загиналите; двама мексиканци са изгубили живота си. И двамата имат двойно гражданство; един мароканец е загинал, а друг е ранен; двама португалци са убити; двама румънци са загинали; един испанец е убит;един швед е ранен, а друг е убит; няколко граждани на Швейцария са пострадали; двама младежи от Тунис са убити – сестри, които са празнували рожден ден на техен приятел в Париж и един американец е убит, а други са пострадали.

Източник:ФорумНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder