Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Преди олимпиадата в Сочи бил предотвратен опит за терористичен акт в самолет

Преди олимпиадата в Сочи бил предотвратен опит за терористичен акт в самолет

Преди Олимпиадата в Сочи е предотвратен терористичен акт в самолет, съобщиха от външното министерство на Русия. По думите на зам.-министъра за борба с тероризма Олег Сиромолотов, който участва на заседанието на комитета на Съвета на федерациите по международни отношения, което е станало чрез взаимодействието на пет спецслужби,  предаде Интерфакс.

При подготовката на Олимпиадата за пръв път в продължение на три години събирахме спецслужби от различни стани. Последният път беше преди Олимпиадата. Участваха представители на 82 спецслужби от 62 страни„, заяви той.

„Когато имаше сериозна терористическа заплаха, една от службите засягаше възможността за терористичен акт с участието на самолет. Проверката бе в четири държави от пет световни спецслужби. В навечерието на Олимпиадата тези лица бяха задържани от Австрия до Франция“, подчерта Сиромолотов. Взривното устройство било замаскирано като крем за ръце.

През м.г. за предотвратяването на терористичния акт в Сочи разказа шефа на Федералната служба за безопасност на Русия Александър Бортников. Той заяви, че руските спецслужби са помогнали на колегите си от Европа – Германия, Франция, а също и САЩ. Подготвяли са акция на бойци – бивши граждани на Русия, които сега живеят в Европа.

По думите му, първият зам.-шеф на Националния антитерористически комитет Евгений Илин, единственото тревожно събитие в този период е опита да бъде захванат самолет в деня на откриването на Зимната Олимпиада. Според Илин, е бил задействан механизъм на противодействие на опасността, включваща сътрудничество и с международни сътрудничи в рамките на проекта „Открито небе“.

Официалният представител на НАК Андрей Пржездомский каза, че макар че опита за улавяне на самолета да е очевидна, в първия момент никой не е знаел, че става дума за действия на неадекватен човек и били задействани всички сили и средстваза да може за 1,5 часа до откриването на Олимпиадата да отведат самолета по-далеч от мястото, където тя се провежда. „Дори тази мнима заплаха потвърди пълната готовност да се действа в екстремална ситуация“, допълни той.

 

Източник: news.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder