Путин благодари на Камерън за разузнавателната информация за сваления руски самолет в Египет

Путин благодари на Камерън за разузнавателната информация за сваления руски самолет в Египет

Владимир Путин отбеляза „съживяване“ на отношенията между Великобритания и Русия и благодари за разузнавателната информация, предоставена от Лондон за катастрофата на руския пътнически самолет над Египет.

„Що се отнася до двустранните отношения, те не преживяват най-добрите си времена, но има определено съживяване, включително по линия на междуправителствената комисия“, заяви Путин в понеделник след разговор с британския премиер Девид Камерън в кулоарите на срещата на Г-20 в Анталия.

Путин заяви, че е необходимо обединяване на усилията в борбата с тероризма: „Последните трагични събития във Франция говорят за това, че ние сме принудени – това отдавна трябваше да се направи – да обединим усилия в борбата с това зло“.

 Камерън поднесе съболезнованията на британското правителство във връзка с катастрофата на руския самолет в Египет, при която загинаха всички 224 души на брода (25 от които деца). За нас това е голяма загуба, отвърна Путин.

Руският президент благодари на Камерън за предложените разузнавателни данни. „Искам да ви благодаря за разговора, който проведохме, когато вие изказахте вашите идеи за истинските причини и споделихте разузнавателни данни“, каза Путин.

Става дума за дните след падането на руския пътнически самолет на 31 октомври, когато Русия последва примера на Великобритания, която отмени полетите до египетския курорт Шарм ел Шейх.

Британското правителство тогава изрази мнение, че катастрофата над Синай е причинена от „взривно устройство“ на борда. Предположенията са, че Русия е променила позицията си за случилото се след като е получила разузнавателна информация за взривена бомба в самолета – предложение, което сега за пръв път бе потвърдено от Путин.

„Срещаме се след ужасяващите терористични атаки във Франция и както вие казахте, трябва да работим заедно, за да се победим източника на тероризма, който е заплаха за Великобритания, заплаха за Русия и заплаха за всички нас“, заяви Дейвид Камерън.

 

Източник: news.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder