Съд и прокуратура си прехвърлят дело за жестоко убийство на майка на 8 деца

Съд и прокуратура си прехвърлят дело за жестоко убийство на майка на 8 деца

Окръжният съд и прокуратурата във Велико Търново си прехвърлят дело за жестоко убийство на жена, извършено от приятеля й преди година в Горна Оряховица.

В началото на октомври в съда бе внесен обвинителен акт срещу Венелин М., който надупчи с нож Цонка Георгиева, майка на 8 деца. Кървавият екшън се разиграл на 24 октомври в кв.“Пролет“. Между двамата избухнал лют скандал в апартамента на друг мъж. Тогава криминално проявеният Венелин извадил нож и започнал да мушка изгората си. Окървавената жена бе намерена в градинка пред жилищен блок. По-късно Цонка почина във великотърновската болница.

Според обвинителния акт извършителят е нанесъл множество прободно-прорезни рани с нож в областта на гръдния кош, корема, горните и долните крайници на пострадалата. Ударите с нож са засегнали белия дроб, сърдечния мускул и коремните органи, като са довели до смъртта й на 28 октомври.

Килърът първоначално избяга и се укри, но бе закопчан от полицията и оставен за постоянно в ареста. Той е осъждан многократно за нанасяне на телесни повреди, кражби и измами. Убийството е извършено при условията на опасен рецидив, по мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, сочат обвинителите.

Вместо да изправи Венелин на подсъдимата скамейка обаче, окръжният съд върнал обвинителния акт на прокуратурата заради съществени, според магистратите, процесуални нарушения. Материалите по разследването не били предявени на едно от непълнолетните деца на Цонка, за което имало данни, че е напуснало страната, заедно с баща си. 7-те братя и сестри на момичето твърдели, че не знаят нищо за него или че живее в Холандия Прокуратурата протестирала разпореждането в Апелативния съд.

„Невъзможността за уведомяване на пострадало лице, когато адреса му не е известен, и когато се намира в чужбина в досъдебното производство не може да бъде основание за връщане на делото от съда на прокурора“, са постановили магистратите.

Те отново връщат делото на същия състав на окръжния съд за продължаване на съдопроизводствените действия.

Определението не подлежи на обжалване.

 

Източник: 24chasa.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder