12 години затвор за подпалвача на стара къща в Созопол

12 години затвор за подпалвача на стара къща в Созопол

Апелативен съд Бургас изцяло е потвърдил присъдата на Окръжен съд Бургас за подсъдимия Павел Господинов Господинов от Созопол, който на 15 ноември 2012 г. е запалил триетажна сграда в Созопол.

Сградата се е намирала ул. „Тюлен“2 и е на значителна стойност – 1 715 000 лв., като запаленото имущество е имало историческа стойност, пожарът е представлявал опасност за живота на други лица и са последвали значителни вреди на обща стойност 225 027 лв., както и че от престъплението е последвала смъртта на три лица – Диана Трифонова Монева, Златка Стоянова Монева и Трифон Василев Монев, като осъденият не е искал и не е допускал това.

При пожара загинаха трима души Диана Моненева и родителите й. Единствено съпругът й Георги се спаси като скочи от втория етаж на къщата.

На подсъдимия Господинов е наложено наказание в размер на 12 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

Деянието по делото е било извършено от подсъдимия в изпитателния срок по предходни осъждания за извършени престъпления от общ характер, поради което съдът е привел в изпълнение и отложеното общо наказание „лишаване от свобода“ в размер на една година.

Подсъдимият е осъден да заплати на наследниците на починалата Диана Трифонова Монева сумата от по 100 000 лв., представляващи обезщетение за причинените им от престъплението със смъртта на майка им неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на извършване на престъплението до окончателното й изплащане.

Решението на съда подлежи на обжалване и протест пред ВКС.

 

Източник: dariknews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder