Съдът решава дали Сидеров и Чуколов да останат в ареста

Съдът решава дали Сидеров и Чуколов да останат в ареста

Пети състав на Софийски градски съд започна съдебното заседание по разглеждане на искането за налагане на мярка за неотклонение на лидера на ПП „Атака“ Волен Сидеров и съпартиеца му Десислав Чуколов, както и на внесената жалба срещу задържането им за срок до 72 часа.

Като произнесе името на премиера Бойко Борисов и демонстративно вдигна ръцете си, на които има сложени белезници, лидерът на Атака Волен Сидеров влезе в съдебната зала. Той бе конвоиран от служителите на съдебната охрана от ареста.

Заедно с него пред съда беше доведен и Десислав Чуколов. От вчера и двамата са обвинени за двата случая в НАТФИЗ.

По-рано пред Съдебната палата в София се събраха симпатизанти на „Атака“, които оказват морална подкрепа за лидера си. Депутати от партията също дойдоха в съда. С тях е и жената до Сидеров – Деница Гаджева.

По-рано във вторник Софийският градски съд е изискал документите по досъдебното производство от Софийска градска прокуратура за образуване на съдебно производство. По същото време държавното обвинение е внесло и искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и за двамата обвиняеми. В СГС са постъпили и жалби от защитата на двамата народни представители срещу прокурорското разпореждане, с което те бяха задържани в следствения арест за срок до 72 часа, които също ще бъдат разгледани в рамките на това съдебно заседание.

От правораздаветелната институция обясниха, че двете производства ще бъдат обединени с цел процесуална икономия.

 

Източник: dariknews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder