Руснаците убили повече от 1300 души от началото на въздушните удари в Сирия

Руснаците убили повече от 1300 души от началото на въздушните удари в Сирия

Повече от 1300 души, около две трети от тях терористи, са били убити при руските въздушни удари в Сирия от започването на кампанията на Москва на 30 септември, съобщават от Сирийския център за наблюдение на човешките права, цитирани от „Франс прес“.

Преди три седмици от центъра съобщаваха за повече от двойно по-малко загинали вследствие на руската кампания.

Сирийският център, който е базиран във Великобритания, е документирал 1331 смъртни случая, причинени от руските въздушни удари, повечето от които са членове на „Ислямска държава“ или други терористични и екстремистки групировки.

Уточнява се, че са убити 381 терористи от „Ислямска държава“, заедно с 547 екстремисти от „Фронта ал Нусра“, както и бунтовници от т. нар. умерена сирийска опозиция.

При ударите също така са загинали 403 цивилни, включително 97 деца.

При предишното съобщаване на данни на 29 октомври загиналите бяха близо 600 души.

Русия твърди, че нейната въздушна кампания е насочена срещу „Ислямска държава“ и други „терористи“, но силите на т. нар. умерена опозиция и техните поддръжници обвиняват Москва, че съсредоточава ударите си срещу ислямистките бойци (умерената опозиция) вместо към екстремистите.

Няколко групи от медици също обвиниха Русия, че ударите ѝ са поразили полеви клиники и болници в Сирия.

Според Сирийския център за наблюдение на човешките правапредвожданата от САЩ коалиция, която започна въздушни удари преди повече от година в районите, които контролира „Ислямска държава“, е убила поне 3649 души, като от тях 3276 са терористи от „Ислямска държава“, 147 терористи от „Фронта ал Нусра“ или други ислямистки групировки, и 226 цивилни.

 

Източник: news.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder