Измамници грабят имоти от психично болни хора

Измамници грабят имоти от психично болни хора

Измамници подвеждат психично болни хора да подписват документи, с които им прехвърлят имоти, показа в репортаж Нова тв.

Виолина и Силвия Димитрови са психично болни майка и дъщеря, с диагноза шизофрения“. Лекуват се в болница „Свети Иван Рилски“. Съпругът на Виолина е починал. Двете са наследници на дял от къщата му и имот към нея в кв. „Филиповци“ в София.

Преди няколко дни при тях на свиждане дошли съседка и мъж, когото двете пациентки бегло познавали. В столовата на болницата двамата се опитали да убедят жените да подпишат предварителни договори за покупко-продажба на дела на къщата и на парцела за 9 000 лева. Измамата била предотвратена от дежурната сестра, която разбрала какво става, извикала дежурния лекар, разказа директорката на болницата д-р Цветеслава Гълъбова.

Посетителката се записала в книгата за свиждане като Милена Първанова. Мъжът не се е записал.

„Този предварителен договор е много опасен, защото това е опит за много грозна, безскрупулна измама. По силата на този документ вече може да се сключи окончателен документ и по съдебен ред решението на съда има сила на нотариален акт. Това показва, че е опит за измама и се наказва наравно като измама“, обясни адвокат Марин Марковски пред Нова тв.

Полицията работи по случая.

 

Източник: offnews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder