Лидерът на германските Зелени обвини Берлин в лицемерие заради Саудитска Арабия

Лидерът на германските Зелени обвини Берлин в лицемерие заради Саудитска Арабия

Берлин и неговите съюзници показаха „лицемерие и двуличие“, фаворизирайки Саудитска Арабия на фона на нарушенията на човешките права в страната и ролята ѝ в гражданската война в Йемен.
Това обяви Чем Йоздемир, който е съпредседател на германската Зелена партия.

Говорейки по време годишния конгрес на партията, Йоздемир настоя Германия да преразгледа отношенията си със Саудитска Арабия; той казал, че оръжия се доставят на страната в замяна на петрол, съобщава иранската телевизия Press TV.

Йоздемир настоял, че говоренето за унищожаването на терористите от „Ислямска държава“ е без значение, докато това лицемерие остава.

Саудитският уахабизъм не е част от проблема. Това е източникът на проблема„, подчертал той.

Лидерът на Зелените в Германия направи коментарите си в контекста на известните факти, че Саудитска Арабия спонсорира терористични групировки в Сирия, продължава да екзекутира свои собствени граждани като инструмент за политическа репресия, както и че се намесва военно в съседен Йемен, като нищо от това не възпря Запада да продава оръжия на Саудитска Арабия.

По-рано този месец беше съобщено, че Държавният департамент на САЩ е одобрил продажбата на „умни“ бомби в размер на 1,29 млрд. долара на Рияд.

 

Източник: news.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder